Στρατηγικό Ρολόι του Bowman - Ορισμός, Χρήση & Πρότυπα

Συνεργαστείτε για την εξερεύνηση και αξιολόγηση των επιλογών σας για στρατηγική τοποθέτηση με διαδραστικά διαδικτυακά πρότυπα

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε τώρα
  • Οπτικοποιήστε και αναλύστε τη στρατηγική θέση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας με διαδικτυακά πρότυπα για το Στρατηγικό Ρολόι του Bowman, Ansoff matrix και πολλά άλλα
  • Εξαγάγετε τα έγγραφά σας σε μορφές εικόνας SVG, PNG, JPEG ή PDF για δημοσίευση, κοινή χρήση και εκτύπωση
  • Συνεργαστείτε χωρίς εμπόδια με άλλους χρησιμοποιώντας βιντεοδιασκέψεις εντός εφαρμογής, σύγχρονη επεξεργασία, παρακολούθηση ποντικιού σε πραγματικό χρόνο και αλλαγές προεπισκοπήσεων

Περισσότερα πρότυπα και παραδείγματα ρολογιών στρατηγικής του Bowman

Ρολόι στρατηγικής του Bowman

Ρολόι στρατηγικής του Bowman

Ρολόι στρατηγικής Bowman PPT

Ρολόι στρατηγικής Bowman PPT

Anosff Matrix

Anosff Matrix

Πρότυπο διαμαντιών στρατηγικής

Πρότυπο διαμαντιών στρατηγικής

Πρότυπο τοποθέτησης προϊόντος

Πρότυπο τοποθέτησης προϊόντος

Σας βοηθάει δημιουργικά να το κάνετε με

Προ-σχεδιασμένα πρότυπα για το ρολόι στρατηγικής του Bowman
Εύκολα εργαλεία σχεδίασης και διαγράμματος για στρατηγικό σχεδιασμό
Κοινοποίηση αρχείων για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και ομαδική επεξεργασία
Εξαγάγετε τα διαγράμματά σας ως PNG, SVG ή JPEG για δημοσίευση ή ενσωμάτωση σε έγγραφα, παρουσιάσεις κ.λπ.
nasa
amazon
ebay
citi
paypal
national-geographic

Οδηγός και βέλτιστες πρακτικές

Αναπτύχθηκε από τους οικονομολόγους Cliff Bowman και David Faulkner, το ρολόι στρατηγικής του Bowman είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση ευκαιριών για στρατηγική τοποθέτηση. Βοηθάει στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο πρέπει να τοποθετήσετε το προϊόν σας με βάση την τιμή και την αντιληπτή αξία. Παρουσιάζει 8 στρατηγικές θέσεις όλο το 24ωρο.

Οκτώ στρατηγικές θέσεις του ρολογιού στρατηγικής του bowman

  • Χαμηλή τιμή και Χαμηλή Προστιθέμενη Αξία: Αυτή είναι η λιγότερο ανταγωνιστική θέση στο ρολόι. Ενώ τα προϊόντα σε αυτήν τη θέση δεν είναι διαφοροποιημένα, η αντιληπτή αξία του για τον πελάτη είναι πολύ μικρή και η χαμηλή τιμή είναι το μόνο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει.
  • Χαμηλών Τιμών: Αυτή η θέση αφορά την επιλογή χαμηλότερου κόστους για αγοραστές στην αγορά. Μια εταιρεία που χρησιμοποιεί αυτήν τη στρατηγική έχει περιθώρια χαμηλού κέρδους, ωστόσο, με μειώσεις κόστους και υψηλό όγκο παραγωγής, μπορούν να δημιουργηθούν υψηλά συνολικά κέρδη.
  • Υβριδική: η υβριδική θέση είναι ένας συνδυασμός τόσο από πλευράς χαμηλής τιμής όσο και απόψεων διαφοροποίησης. Η λογική τιμολόγηση και η αποδεκτή διαφοροποίηση προϊόντων συμβάλλουν στην προσέλκυση πελατών και διατηρούν την πίστη τους.
  • Διαφοροποίηση: Ο στόχος εδώ είναι να προσφέρουμε στους πελάτες τη μέγιστη αντιληπτή αξία μέσω της ισχυρής αναγνωρισιμότητας της μάρκας και της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων.
  • Επικεντρωμένη Διαφοροποίηση: Σε αυτή τη θέση, το προϊόν έχει τα υψηλότερα επίπεδα τιμών και οι πελάτες αγοράζουν το προϊόν ως αποτέλεσμα της υψηλής αντιληπτής αξίας. Πολλές μάρκες πολυτελείας χρησιμοποιούν αυτήν τη στρατηγική για να επιτύχουν τιμές premium με ιδιαίτερα στοχευμένη κατάτμηση και διανομή.
  • Υψηλού ρίσκου/περιθωρίων: Αυτή είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου, επειδή εδώ η εταιρεία καθορίζει υψηλές τιμές χωρίς να προσφέρει τίποτα επιπλέον όσον αφορά την αντιληπτή αξία. Όσο οι πελάτες συνεχίζουν να αγοράζουν το προϊόν σε τόσο υψηλές τιμές, η απόδοση θα παραμείνει υψηλή, αλλά μόνο μέχρι να ανακαλύψουν ένα προϊόν με καλύτερη θέση σε χαμηλότερη τιμή.
  • Μονοπωλιακή: Σε αυτήν τη θέση, υπάρχει μόνο μία εταιρεία που προσφέρει το προϊόν ή την υπηρεσία. Επομένως, οι πελάτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγοράσουν το προϊόν παρά την τιμή ή την αντιληπτή αξία.
  • Απώλεια μεριδίου αγοράς: Αυτό θεωρείται ως η χειρότερη θέση. Με μεσαία ή κανονική τιμή για ένα προϊόν με χαμηλή αντίληψη, δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσετε τους καταναλωτές που έχουν καλύτερες επιλογές να εξετάσουν.

Λειτουργεί με τα εργαλεία που αγαπάτε

Λειτουργικά σχεδιασμένες ενσωματώσεις με τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα

Λειτουργεί με τα εργαλεία που αγαπάτε